Hoe het werkt

Hoe het werkt

TopDog is gebaseerd op het Animal Assisted Therapy-model (AAT). Hierbij wordt een dier gericht ingezet met als doel een beoogd resultaat te behalen. Het is een vrij nieuw vakgebied waarvan de werking door wetenschappelijk onderzoek is onderschreven. 


TopDog: in 12 sessies naar een gelukkiger mens

De training bestaat uit twaalf sessies verdeeld over een periode van twaalf weken. Sessie 1 staat in het teken van de kennismaking, het opstellen van specifieke leerdoelen en de matching met een van de gecertificeerde honden. De sessies die daarop volgen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden om met de hond te kunnen samenwerken. Na een tussentijdse evaluatie wordt er in het laatste deel van de training veel en uitdagend geoefend met de hond en worden transfers gemaakt naar het dagelijkse leven van de jongere. 


TopDog: eigenheid jongere staat voorop

De jongere staat altijd in verbinding met zijn omgeving (het systeem). Dit betekent dat de thuissituatie, school, werk, sport en vrije tijd zijdelings betrokken zijn en invloed hebben op de jongere. Indien nodig nemen wij het systeem mee in de training, maar dat doen wij uitsluitend na overleg met betrokkenen. De training is in essentie gericht op de deelnemer. Zijn of haar eigenheid staat voorop om vanuit daar, samen met de trainer en de hond, steviger in de maatschappij te leren staan. De TopDog-trainingen worden over het algemeen individueel gegeven. Maar het kan ook in groepsverband, dan is het maximale aantal deelnemers vier.


TopDog: ook op locatie

Wij werken vanuit Lutten maar de training kan ook op locatie worden gegeven. Dit gebeurt dan vaak op scholen, jeugdzorginstellingen, psychologenpraktijken, jeugdbescherming of bij de jongere thuis. 


Human & Dog is aangesloten bij AAIZO (Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs). Onze honden worden jaarlijks gekeurd en gecertificeerd..

Tarieven

TopDog Training individueel 12 sessies: € 1.800,00. 

TopDog Groepstraining 2 t/m 4 personen 12 sessies: € 3.000,00.

Coaching en begeleiding € 75,00 per uur.

Reiskosten € 0,40 per kilometer.

TopDog Training is vrijgesteld van BTW.


Vergoeding

Een vergoeding vanuit het PGB behoort tot de mogelijkheden.

Bank: NL80 KNAB 0259282472

KvK: 75173646

BTWnr: NL002010399B86

Algemene voorwaarden

AGB-Code 41788972